Slingul cu inele Tara Carpo de la Poarta-ma


Slingul cu inele Tara Carpo de la Poarta-ma
5 (100%) 1 vote[s]

tara_carpo_rs_004

La purtarea in sling cu inele am ajuns doar cu al doilea copil. Primul l-am purtat in wrap tai mic si in SSC, nu aveam incredere ca as putea invata legaturi cu wrap sau ca am avea amandoi rabdarea necesara pentru a le folosi corespunzator.

Cu al doilea am optat pentru un sling pentru ca vroiam ceva care sa ma ajute cu alaptatul in public. Cu wrap taiul mic nu prea am incercat, cu primul copil ma alineam si eu la prejudecatile societatii din jur…Dar cum nu poti iesi afara cu un bebe de 1-2 luni pentru mai multe ore fara sa fii nevoita sa-l alaptezi undeva (si nu vroiam sa ma ascund pentru asta in wcuri publice sau cine stie pe unde parca ar fi ceva rusinos), am decis sa-mi iau “o carpa” care sa ne protejeze de priviri rautacioase. 😛

Am probat slingul cu inele inca cu primul copil. Si ne-a placut mult. Era usor de folosit si foarte practic. Dar pe vremea aia nu vroiam sa investim in sling, am optat pentru SSC, baiatul avand deja 1an si cateva luni. Cu sosirea fetitei noastre insa mi s-a pus pata pe Tara Carpo de la Poarta-ma. Asa ca ne-am luat unul. 🙂 A fost o decizie destul de grea, majoritatea modelelor Tara fiind foarte frumoase (Tara Rhode, Tara Joy, Tara vernil, etc.)

Slingul Tara Carpo este din bumbac 100%, cu tesatura os de peste. Material de calitate, usor de folosit si de imblanzit. Este un sling ideal pentru incepatori, materialul fiind foarte maleabil inca de la prima utilizare. Lungimea slingului este in jur de 200 m, iar latimea de 75 cm. Coada slingului este taiata diagonal.

Noi am folosit slingul in rotatie cu wrap taiul mic. Intr-adevar slingul e mai comod pe distante mai mici, sau in primele luni, cand bebe trebuie alaptat des. Bebe poate fi alaptat si in sling, dar poate fi si scos cu usurinta, alaptat, iar dupa pus inapoi in sling, tras putin si gata.

Slingul cu inele se poate folosi din primele zile. Cum materialul este vopsit fara substante toxice sau coloranti, iar inelele nu contin fier sau nichel, sistemul nu prezinta niciun pericol la adresa nou nascutului.

Parerea mea este ca slingul este o optiune perfecta pentru parintii care-si doresc un sistem de purtare ergonomic usor si rapid de folosit, care sa nu fie tip SSC, cu catarame. Este wrap, dar totusi practic. Recomand cu incredere.

In prima faza daca vrei doar sa testezi acest sling, o poti face de aici