Despre SSCul Boba 4G Pine organic


Despre SSCul Boba 4G Pine organic
5 (100%) 1 vote[s]

pine organic

De cand s-a nascut fetita noastra am folosit mai multe sisteme de purtare ergonomice: wrap elastic, apoi sling cu inele, wrap tai mic, dar mi-am dorit si un SSC. Creeaza dependenta, watch out! 😛 Am avut ocazia sa probez si sa testez mai multe SSCuri (Manduca, Ergobaby, Isara) si noua ne-a placut cel mai mult Boba.  Daca nu aveti ocazia la cluburi de mamici, Boba 4G se poate testa si de aici .

Boba 4G se potrivea mai bine cu masurile noastre. Are o punte mai lata decat Manduca si Ergobaby (mai exact cam 41 cm), un panou mai inalt (de aprox 40 cm) iar bretelele mi se potriveau mai bine decat cele de la Isara. Scumpa mea nu prea sesiza diferenta dintre ele, dar puntea de la Boba o sustinea mai bine, ii ajungea de la genunchi la genunchi, in timp ce Manduca si Ergo erau deja micute (avea 15 luni). Plus Boba are niste cureluse detasabile pentru picioarele copilului, atasate centurii de la sold, care deasemenea sprijina picioarele si ajuta la formarea pozitiei de M cand copii sunt mai mari. Nu degeaba se recomanda ca fiecare mamica/copil (sau tati/copil :P) sa testeze sistemele dorite, deoarece nu se poate face o recomandare universala, strict pe baza de varsta sau dezvoltare motrica. Depinde si de greutatea/inaltimea copilului si de distanta dintre genunchi.

Materialul de la Pine Organic este 100% bumbac organic, certificat. Extrem de maleabil, se muleaza perfect pe spatele copilului, nu-l restrictioneaza, se poate curba cum vrea el. Bretelele de pe umar si centura din talie sunt foarte confortabile, buretate si late. Distribuie greutatea copilului uniform intre umeri, spate si sold (noi l-am folosit doar la purtarea pe spate).  Ambele sunt ajustabile si reglabile pe marimi. Centura de la sold se regleaza de exemplu intre 63 si 148 cm. Cataramele sunt de inalte calitate, foarte sigure, nu se desprind odata inchise.

VEZI AICI MULTE MODELE BOBA LA UN PRET BUN

Boba 4G are mai multe buzunare: pe spate in care se poate depozita si gluga detasabila, sau pe centura de la sold. Se poate folosi si cu insert pentru nou-nascuti, dar acesta nu este recomandat de catre expertii in babywearing (din cauza pozitiei picioarelor-se exercita presiune pe talpi). Pentru nou nascuti exista sisteme mai adecvate, precum wrap elastic, wrap tesut, sling cu inele sau wrap tai mic (acesta din urma dupa cateva saptamani). SSCul se recomanda minim de la varsta de 6 luni.

Teoretic intr-un SSC se poate purta copilul si in fata, si in spate. Dar cum se recomanda dupa varsta de 6 luni, e mult mai indicat a se folosi pe spate. Distribuirea greutatii copilului dupa aceasta varsta poate dauna zonei pelviene, daca copilul este purtat in fata timp indelungat.

Se poate spala la masina de spalat la temperaturi joase (30-40 de grade) si se usuca ferit de razele soarelui. SSCul se poate impacheta si ocupa loc mic (se poate achizitiona si sac de depozitare pentru el). Noi il avem intotdeauna la noi, ori pe spate (chiar daca copilul nu este in el) ori in geanta sau rucsac. Niciodata nu se stie cand oboseste Miss P. si atunci doar scoatem Boba si in cateva minute fetita e in spate. Este extrem de usor de folosit. Sunt doar cateva miscari si cat ai clipi copilul e deja in SSC.
Noi l-am luat de aici si nu am regretat nici o clipa alegerea facuta. 🙂 Ne dorim sa vedem cat mai multi copii in sisteme ergonomice, iar Boba este o alegere foarte buna.